EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ;
Çocuklarımızın en güvenli ortamda, mutlulukla, kendileri gibi olabilecekleri, doğru eğitimi almaları önemlidir.
Çocuklarımızın gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanan, tüm gelişim alanlarını (Bilişsel, Dil, Motor, Öz bakım, Duygusal Zeka, Analitik Zeka, Sosyal Gelişim) geliştiren bir programla; çocuğu merkez alan, yaparak ve yaşayarak öğreten, sorgulamayı, paylaşmayı, özgüveni en üst seviye taşıyan bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Kısaca özellikleri, Birey merkezli ve esnektir. Temalar/Konular amaç değil araçtır. Oyun Merkezlidir, keşfederek duyguları ön plana alarak etkinlikler/ dersler işlenir. Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır. Sadece öğrenciler değil, öğretmenlerde sürekli eğitim/geliştirmeye tabidirler. Evrensel ve toplumsal değerlere yer verilir. Değerlendirme süreci çok yönlüdür. Aile eğitimi ve etkileşimi önemlidir. Özel gereksinimli çocuklar için uyarlamalara yer verilmektedir.
Psikolojik ve pedagojik destek önem arz etmektedir.
Okulumuzda; zekanın birden çok faktörü olduğu gerçeği üzerinde çalışan Howard GARDNER’ın “Çoklu Zeka Teoremi” nden geliştirilmiş olan “Aktif Öğrenme Modeli” ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı temelinde Reggio Emilia ,high scope(yaşayarak, görerek ve deneyler yaparak öğrenme teknikleri) ,Scamper ve Proje Tabanlı Eğitim yaklaşımlarından, okulumuzun mevcut durumu ve eğitim ihtiyaçlarına göre uygun görülen bölümler ışığında karma bir program yaklaşımı benimsenmiştir.
Eğitim öğretim ortamını hazırlarken zengin ve uyarıcı çevre olanakları ile çocuklarımızın ilgilerini, ihtiyaçlarını, bireysel farklılıklarını, öğrenme hızlarını ve gelişim özelliklerini dikkate alarak atölye çalışmaları ile alanında uzman branş öğretmenleriyle ile gelişimlerini desteklemekteyiz.
Böylece çocuklarımızın psiko motor, bilişsel, sosyal- duygusal, dil gelişimi, öz bakım becerileri ve kültürel yönleri gibi çok yönlü gelişimleri sağlanmış olur.
Sarmal programlama yaklaşımıyla yeni öğrenilecek temalar/konular/kavramların önceki öğrenmeler ile ilişkilendirilerek ve ele alınan konuyla bağ kurularak işlenmesidir. Kavramların, kazanım ve göstergelerin yeri ve zamanı geldikçe tekrar tekrar pekiştirilmesidir.
İNGİLİZCE :
Sağlıklı bir dil gelişiminin en bilinçli şekilde desteklenmesi gereken dönem okul öncesi dönemdir. Bu yüzden okulumuzda İngilizce’de günlük kullandığımız kelimeleri oyunlar, yarışmalar, şarkılar, dramalar eşliğinde öğrendikten sonra görsel videolar ve şarkılar eşliğinde pekiştiriyoruz. İngilizce branş dersi ile hedefimiz;
*Çocuklarımızın oyun yoluyla İngilizce ile tanışmalarını sağlamak.
*İngilizceyi sevdirmek.
*Öğrenilen kelime ve diyalogları günlük hayata taşıyabilmek.
*İngilizce diline karşı belirli düzeyde kulak dolgunluğu kazandırabilmek.
*Konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmek .
*Şarkı, parmak oyunu ve tekerlemeler yoluyla kelime bilgilerini artırmak .
*Çocukların ingilizceyi ritim, hareket ve müzik ile birlikte bir bütün olarak algılayabilmelerini sağlamaktır.
*Kendi kullandıkları dilin dışında, farklı dillerin kullanıldığının farkına varmalarını sağlamak.
ATÖLYELERİMİZ
*JIMNASTİK ATÖLYESİ
*DOĞAL MÜZİK VE DRAMA ATÖLYESİ
*AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ
JİMNASTİK ATÖLYE'MİZİN ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKILARI :
*Okulumuzda Jimnastik Atölyesi ile çocukların ince kas gelişimini ve kalın kas gelişimini desteklemenin yanında spor etkinlikleri ile de onların enerjilerini doğru kullanmalarını ve rahatlamalarını sağlamaktır.
*Özgüveni tam, disiplinli, iletişim kurabilen, girişken, dikkatli öğrenciler yetiştirilir.
*Günümüzde şehir yaşamı çocukların temel hareket becerilerini kazanmasını önlemekte ya da geciktirmektedir. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için JİMNASTİK eğitimine çocukluk döneminden itibaren başlanmalıdır.
*Spor hareketleri eğitimleri ile öğrencilerin zihinsel, fiziksel ve düşünsel koordinasyonları gelişir ve hayata daha hazır hale gelirler. Erken çocukluk döneminde bireylerin hareket ihtiyacının karşılanması ve sosyal becerilerin desteklenmesi yaşamın ileriki yılları için temel oluşturduğundan çok önemlidir.
*Spor etkinliklerindeki dakiklik, iletişim, yardımlaşma, saygı, arkadaşlık, ortak sorumluluk alma, hoşgörü, ciddiyet, güven, cesurluk gibi özellikler çocukların hayatına yansımakta ve onların geleceğini de şekillendirmektedir.
*Okulumuzda Jimnastik Atölyesi koordinasyon ve beceri eğitimi çocukların kas ve iskelet sistemi gelişimlerini tamamlamalarına olanak verir.
*Jimnastik Atölyesi ile çocuklar bireysel olarak kendine öz saygısı olan, kendisi ile barışık, özgüveni tam bireyler olacaklardır. Bu kazanımların ilk kazanılacağı zaman, temel hareket eğitimini tamamlayacakları ilk çocukluk dönemi olup bu dönem zamanında doğru eğitmenler ve doğru yöntemlerle tamamlanmalıdır.
YEMEK LİSTESİ BESLENME
Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olarak 3 öğün yemek saati mevcuttur. Yemeklerimiz kendi mutfağımız da hijyen ve temizlik kuralları esas alınarak, günlük olarak aşçımız tarafından yapılmaktadır. Mutfağımız da güvenilir markalar kullanılır ve alışverişlerimiz haftalık yapılır. Okulumuzda yapay meyve suları kullanılmayıp, her gün taze meyve saati yapılır. Yoğurdumuz çiftlik sütü ile aşçımız tarafından taze olarak mayalanır.